full page

Подорожі до Чорногорії


Одне з найгарніших міст для відпочинку на території сучасної Європи – узбережжя Чорногорії. Ця маленька країна, яка утворилася після розпаду соціалістичної Югославії, складається переважно з невеличких містечок зі старовинною архітектурою на березі прозорого Адріатичного моря та мальовничих зелених гір. Пляжі Чорногорії тягнуться на 72 км.


Подорожі до Чорногорії


Згідно з Вікіпедією,  чорногорська мова, окремо від сербської, виникла лише у 2000-х по розпаді спільної федеративної держави та стала офіційною мовою країни у 2007 році, коли було прийнято нову конституцію країни. За останнім переписом населення 2011 року чорногорську мову рідною вважали 36,97 % мешканців країни, а сербську — 42,88 %. 


Тому населення цієї країни розмовляє на сербській, чорногорській, боснійській, албанській та інших мовах, але приїхавши до цієї країни, Ви не будете мати складнощі з перекладами, бо у курортних містечках добре розуміють і російську мову.  Якщо ж Вам потрібно буде зробити переклади документів та їх легалізацію для проживання або роботи у Чорногорії, то в цьому Вам допоможе наше Бюро перекладів. Наші співробітники проконсультують Вас, як найкраще оформити переклади документів та легалізувати документи для Чорногорії.


бюро перекладів


При плануванні подорожей Чорногорією радимо обов’язково відвідати Будву – одне з найвідоміших та найстаріших міст Чорногорії :)


Найцікавіше - Старе місто Будви, яке розташоване на півострові та об’єднує середземноморську та венеціанську архітектуру. Вузенькі старі вулички, червоні дахи та велика фортечна стіна створюють неповторну атмосферу старого міста. 


Також Вас може зацікавити Церква Свята Марія ін Пунта розташована у фортечній стіні Старого міста.  Вона  побудована приблизно у 840 році та зберіглася як частина великого бенедиктиського монастиря. Зараз всередині проводять концерти камерної музики та працює невеличкий музей.

<< Назад